Hoppa till innehållet
Sebastian_gabrielsson_Git_Marie_Looi
Universitetslektorerna Sebastian Gabrielsson och Git-Marie Ejneborn Looi är ansvariga lärare på programmet. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ny nätbaserad specialistutbildning

Publicerad: 4 oktober 2016

Bristen på specialistutbildade psykiatrisjuksköterskor är akut. För att underlätta möjligheten för sjuksköterskor att vidareutbilda sig startar hösten 2017 en helt nätbaserad utbildning till specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård vid Luleå tekniska universitet.

– Vi vill göra det möjligt att kombinera arbete med studier och vi ser en positiv utveckling där fler och fler arbetsgivare tecknar avtal om akademisk specialisttjänstgöring och på andra sätt försöker underlätta för sjuksköterskor att specialistutbilda sig. Vi tror att det krävs den här typen av flexibla lösningar, säger universitetslektor Sebastian Gabrielsson.

De två första terminerna på Luleå tekniska universitets nya specialistutbildning inom psykiatri består av teoretiska studier på halvfart. Den tredje och sista terminen bedrivs studierna på helfart i form av verksamhetsförlagd utbildning (praktik) inom psykiatrisk vård och studenterna gör även ett examensarbete på magisternivå.

Utbildningen, som har tio platser, startar höstterminen 2017. Yrkeserfarenhet som sjuksköterska är ett krav för att bli antagen.

– Vi har bedrivit sjuksköterskeutbildning på distans sedan 90-talet och har alltid varit tidigt ute med att använda nya tekniska lösningar i undervisningen. Då känns steget till en helt nätbaserad utbildning inte så stort, säger universitetslektor Git-Marie Ejneborn Looi.

Ansvariga lärare på den nya utbildningen är Git-Marie Ejneborn Looi och Sebastian Gabrielsson, lektorer i omvårdnad vid Luleå tekniska universitet. Bägge är själva specialistsjuksköterskor i psykiatrisk vård med många års erfarenhet av undervisning, forskning och kliniskt arbete.

I media:

Taggar