Hoppa till innehållet
Foto: Melina Granberg

”Vi har många inspirerande gästlärare”

Publicerad: 29 september 2016

Lisen Brännvall kommer från Luleå och pluggar första året på grafisk design vid Luleå tekniska universitet.

Hej Lisen! Vem är du?

– Förutom att vara med familjen och plugga har jag ett företag där jag jobbar med mönsterdesign och annat rogivande. Eftersom jag har svårt att sitta still så jobbar jag som lärarvikarie och är fotbollstränare de timmar som kan finnas till övers.

Varför valde du att studera på Luleå tekniska universitet?

– Jag kom halvvägs till en lärarexamen inom bildämnet när jag helt plötsligt fick ett reklamblad från LTU om grafisk design. Jag sökte och har inte ångrat det en sekund.

Varför läser du grafisk design?

– Att ha ett socialt yrke har alltid haft hög prioritet. Och mixar man det med en vilja att skapa, se mönster och former och även gillar bokstäver så kan det inte bli fel.

– Som grafisk designer finns många möjligheter och du kan välja ett designyrke utifrån ditt eget intresse eller inriktning. Du kan jobba hemifrån, bo utomlands eller i en storstad. Valen är många.

– I framtiden ser jag mig själv med eget företag inom design, stor gård och många verkstäder där jag kan greja på.

Hur skulle du beskriva din utbildning?

– Tillgången till alla inspirerande, kunniga lärare och gästlärare är ovärderlig. Men det är också ovärderligt att vara i en grupp med klasskamrater där man är relativt lika – eller olika – och kan utbyta tankar och idéer. I den här utbildningen får jag möjlighet att växa inom det digitala, analoga och samtidigt växer jag som person.

Hur bor du?

– Jag bor i en lägenhet med min sambo och två barn cirka en mil från campus.

Vad tycker du om Luleå?

– Luleå är vackert. Förutom korta avstånd och bra bussförbindelser finns mycket att se och göra. Man behöver inte vara sysslolös. Något som jag speciellt vill understryka är att Luleå är en bra stad för studentplånboken. Naturen ligger nära, det finns många gratisaktiviteter och LTU arbetar ständigt med att göra det så bra som möjligt för oss studenter.

Något råd till den som funderar på att läsa vid Luleå tekniska universitet?

– Ta med en varm vinterjacka, mössa och ett par varma skor så klarar du dig långt! Mitt i allt kanske du står på isen och har lånat en av sparkarna för att ta dig från hamn till hamn en vacker vinterdag. Och kommer du till sommaren, utrusta cykeln med en cykelkorg. I Luleåmått mätt är allting nära!