Hoppa till innehållet

Visuell gestaltning - Digital design

180 Högskolepoäng, Program på grundnivå
Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta inom 3D animation, digitala visuella effekter, digitala miljöer och karaktärer till film och datorspel.

Du har ett starkt design- och bildintresse och utforskar redan på egen hand möjligheterna med digital teknik såsom 3D, animation och postproduktion. Du är kreativ och drivs av att skapa bilder som berättar och fängslar. Du får möjlighet att träna dina konstnärliga och tekniska färdigheter med professionella programvaror och utrustning samt utveckla din förmåga att gå från idé och koncept till färdig film- eller spelproduktion. Utbildningen har stort nationellt och internationellt industrinätverk inom digitala effekter och datorspel.

Utbildningens innehåll

Laborationer och produktioner fokuserar på rörliga digitala medier såsom film, datorspel och andra tredimensionella presentationer och interaktioner. Kursernas teoretiska moment genomförs i form av litteraturstudier, seminarier samt skriftliga reflektioner och analyser av eget eller andras konstnärliga resultat. Praktiska moment genomförs som mindre film- eller datorspelsproduktioner och laborationer med digitala verktyg för 3D modellering, animation och postproduktion.

Utbildningen inleds med konstnärliga grunder i färg, form, bildberättande och designprocesser. Momenten utgår från kameran och dess avbildning vilket avspeglas i teori, teknik och bildlösningar.

Under det andra året så ges du möjlighet att fördjupa dina kunskaper och färdigheter i digitala visuella effekter, datorspelsgrafik och virtual reality. Du genomför laborationer och projekt med programvaror av industristandard, motion capture, 3D scanning och Virtual reality utrustning. Den gemensamma designprocessen och grundläggande konstnärliga färdigheter och metoder från det första året tillämpas i samtliga produktioner och övningar.

Du utvecklar under det sista året din profil genom ett större produktionsprojekt, valfri kurs och eget examensarbete under vilket du även har möjlighet till att vistas en period på företag.

Under utbildningen kommer du att arbeta över ämnesgränser tillsammans med andra studenter från utbildningarna Visuell gestaltning - Filmdesign och Datorspelsutveckling. 

Var kan jag jobba?

Arbetsmarknaden för dig som studerat på Visuell gestaltning - Digital design är global och finns inom produktion för film, TV, reklam, datorspel, visualisering och virtual reality.  Våra studenter rekryteras till stora internationella spelföretag och digitala effektföretag samt även mindre nationella produktionsbolag inom reklam, spel och visualisering.

Anmälan
Visuell gestaltning - Digital design
Skellefteå, Normal, Hösten 2020

Startdatum 2020-08-31, v.36 2020
Skellefteå
Dagtid, 100%
Svenska
LTU-83038
2020-04-15
20
Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet +

Matematik 2a/2b/2c, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (områdesbehörighet A5).

Eller:

Matematik B, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 5)

Urval

Urval och rangordning baseras på antagningsprov, Se information om provets utformning och genomförande på http://www.ltu.se/antagningsprov

  • Alternativa: 100%
OBS! Alternativt urval

Läs mer om antagningsprovet»

Inställd

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

 

Q  Hittade du inte svar på dina frågor?   

antagning.se finns svar på många frågor när det gäller anmälan, antagning och behörighet. Du kan också kontakta oss med allmänna frågor om att studera på Luleå tekniska universitet och frågor kopplade till behörighet och antagning.

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Arash Källmark

Arash Källmark, Universitetsadjunkt, Utbildningsledare Visuell gestaltning

Organisation: ÖVRIGT, KKL Musik, medier och teater, Institutionen för konst, kommunikation och lärande
Telefon: 0910-585347