Visuell gestaltning - Filmdesign
Utbildningens innehåll
Övningar och produktioner har sin utgångspunkt från rörliga digitala medier såsom film, TV och spelmiljöer. Kursernas teoretiska moment genomförs i form av litteraturstudier, seminarier samt skriftliga reflektioner och analyser av eget eller andras konstnärliga resultat. Utbildningen inleds med de gemensamma konstnärliga grunderna för visuell gestaltning såsom färg, form, bildberättande och designprocesser. Momenten utgår från kameran och dess avbildning vilket avspeglas i teori, teknik och bildlösningar där övningar innehåller enklare gestaltningar i modell, attribut och ljus.
Under det andra året ges du möjlighet att fördjupa dina kunskaper och färdigheter i filmproduktion , material för tillverkning av scenografiska element och attribut, ljusteknik, visuella effekter där både analoga och digitala effekter prövas. Den gemensamma designprocessen och grundläggande konstnärliga färdigheter och metoder från det första året tillämpas i samtliga produktioner och övningar.
Under det avslutande året i utbildningen Visuell gestaltning - Filmdesign profilerar sig studenten inom någon av de valbara fördjupningskurser: scenografi eller attributmakeri. Fördjupningskursens avsikt för respektive fördjupning är att utveckla den scenografiska gestaltningen, attribut och rekvisitans möjligheter som berättarkomponent. Utbildningen avslutas med en examensperiod där du som student har möjlighet att söka dig ut i branschen för arbetsplatsförlagd utbildning på filmproduktioner eller liknande produktionsmiljöer.
Under utbildningen kommer du att arbeta över ämnesgränser tillsammans med andra studenter från utbildningarna Visuell gestaltning - Digital design och Datorspelsutveckling.
Var kan jag jobba?
Arbetsmarknaden för dig som studerat på Visuell gestaltning - Filmdesign är global och finns inom produktion för nya medier, film och TV, datorspel, och annan kommunikativ gestaltning. Det finns flera goda exempel på hur tidigare studenter etablerat sig framför allt inom den svenska filmbranschen och meriterat sig med priser och nomineringar så som Guldbaggar och priser från andra filmfestivaler.
Anmälan
Skellefteå,
Normal, Hösten 2019
Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet +
Matematik 2a/2b/2c, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (områdesbehörighet A5).
Eller:
Matematik B, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 5)
Urval
Urval och rangordning baseras på antagningsprov, Se information om provets utformning och genomförande på http://www.ltu.se/antagningsprov
- Alternativa: 100%
Vill du veta mer om programmet?
I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.
Hittade du inte svar på dina frågor?
På antagning.se finns svar på många frågor när det gäller anmälan, antagning och behörighet. Du kan också kontakta oss med allmänna frågor om att studera på Luleå tekniska universitet och frågor kopplade till behörighet och antagning.
[/_special-polopoly/FormArticle.htm?a=115338&l=sv]
Frågor om programmet
Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.