Mimmi Björnfot
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Jag vill bli lärare för att jag är mån om framtiden"

Publicerad: 10 september 2014

Mimmi Björnfot studerar första året på grundlärarutbildningen, årskurs 4–6. Hon är 23 år gammal och kommer från Kiruna.

Hej, vem är du?

– Jag är en väldigt musik- och filmintresserad tjej som älskar att skriva! Jag är väldigt kreativ, reslysten och hockeytokig. Löpning är mitt sätt att koppla av.

Varför har du valt att utbilda dig till lärare?

– Därför att jag tror att vi kan förändra världen. Det är vi, lärare, som formar framtidens byggstenar. Jag drömmer om ett samhälle präglat av respekt, mångfald, jämställdhet, kärlek och drömmar. Jag vill skapa tänkande, självständiga och hoppfulla visionärer. Jag vill bli lärare för att jag är mån om framtiden!

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Det roligaste är att få komma ut i verksamheterna och möta barnen. Att få interagera och lära känna nya individer - ta del av deras värld. Dessutom har jag helt underbara klasskompisar som gör klassrummet till ett ställe att längta till!

Vad är det mest utmanande?

– Självklart är det tufft att få ekonomin att gå ihop. Jag har arbetat ända sedan jag slutade gymnasiet för ungefär fyra år sedan och det är svårt att vänja sig vid den snäva budgeten som student. Det skulle jag säga är det mest utmanande för min del.

Hur har det varit hittills att plugga på Luleå tekniska universitet?

– Det har varit helt underbart! Jag tycker verkligen det är superkul och väldigt intressant. Ju längre tiden går, ju mer säker blir jag på mitt val. Här vill jag vara!

Vad gör studenterna på fritiden?

– Jag tränar och umgås med vänner/familj. Ser film, går på hockey och spelar musik. Jag har dessutom ett vikariat som personlig assistent på sidan av skolan. Så jobbet tar upp en del tid.