Hoppa till innehållet
Fredrik Asplund
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Distansformen ger mig mer flexibilitet"

Publicerad: 31 mars 2016

Fredrik Asplund studerar andra året av distansutbildningen till Grundlärare årskurs 4-6 på Luleå tekniska universitet. Han är 29 år gammal och kommer från Skellefteå.

Hej, vem är du?

– Jag är en idrottsintresserad person som trivs väldigt bra med att arbeta med människor. Vid sidan av studierna jobbar jag som fotbollstränare vilket påminner väldigt mycket om läraryrket.

Varför läser du till grundlärare?

– Jag känner att jag verkligen vill jobba som lärare, att få arbeta med barn och bidra till deras framtid känns väldigt inspirerande

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Jag gillar att utbildningen är på distans då jag bor i skellefteå. Jag har även familj och 2 barn samt mycket aktiviteter, distansutbildning ger mig möjlighet att vara mer flexibel. Även om det också är obligatoriska delar under dagtid via Adobe connect.

Vad är det mest utmanande?

– Det är väl just denna del som även är utmanande, en stor del läggs på individen att planera sina studier. Det gäller att en bra framförhållning och en tydlig plan för hur man ska gå till väga.

Hur är det att plugga på universitetet?

– Jag är positivt överraskad! Först trodde jag att det skulle vara fyra år som man ville göra bort fort så att man blev klar. Men efter att ha gått några månader känner jag att det har blivit en livsstil som jag trivs med. Lägger man upp allt på ett bra sätt blir det en lagom belastning.

Hur är det att läsa på distans?

– Mycket bra, jag skulle absolut rekommendera det! Funderar ni på utbildningen och har ni frågor är det bara att mejla.

Kontakt

Anna Vikström

Vikström, Anna - Universitetslektor

Organisation: Pedagogik, språk och ämnesdidaktik, Institutionen för hälsa, lärande och teknik
Telefon: 0920-492034