Öppet hus 2016. KKL. 2016. Luleå
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Måste ha fasta rutiner och disciplin"

Publicerad: 4 september 2017

Marcus Gabrielsson studerar grundskollärarprogrammet 4-6 tredje året på distans. Han är 23 år gammal och kommer från Luleå.

Hej, vem är du?

– Jag är en hundtok på 23 år med en löjlig förkärlek till att vara i skogen. Förutom att umgås med hundar och att befinna mig i skogen har jag ett intresse för matlagning och löpning.

Varför läser du grundlärare 4-6?

– För att få ett mångsidigt yrke där jag får arbeta med människor. Få följa med elever i deras utveckling mot framtiden, lyfta personen och dennes egenskaper. Kunna inspirera elever och ta vara på deras lust att lära.

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Den verksamhetsförlagda utbildningen VFU är det absolut roligaste i min utbildning. Att få komma ut till skolor och få arbeta sida vid sida med en kompetent handledare. Det är trots allt här som teorin från utbildningen sätts i praktik och allt får en helhet.

Vad är det mest utmanande?

– Eftersom att jag studerar på distans så spenderar jag mycket tid hemma, för att jag ska få uppgifter gjorda så måste jag ha fasta rutiner och disciplin likt en vanlig skoldag. Det är nu termin fem och jag jobbar fortfarande på detta, med jämna mellanrum slutar jag upp med hundarna i skogen.

Hur är det att plugga på Luleå tekniska universitet?

– Ett bra universitet med ett härligt campus som tillhandahåller det mesta en student behöver såsom bibliotek, caféer och träningsanläggning. Genom utbildningen stöter man på många inspirerande lärare som ständigt utmanar en att fortsätta utvecklas.

Vad gör studenterna på fritiden?

– Fritiden är helig för en student, vare sig man gillar att åka skidor eller att dansa så har universitetet någonting för alla. Det finns föreningar som passar alla fritidsintressen och en nattklubb som många studenter drar sig till för att lära känna nya människor.