Hoppa till innehållet
Jennifer Wallace
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Vill engagera nästa generations miljöhjältar"

Publicerad: 6 september 2017

Jennifer Wallace studerar andra året på grundlärarutbildningen. Hon är 24 år gammal och kommer från Umeå.

Hej, vem är du?

– Jag är en glad och social tjej som tycker om att utforska världen. När jag inte pluggar tycker jag om att vara ute i naturen eller hemma med en bok eller tv-spel. Förutan det är jag engagerad i olika miljöföreningar.

Varför läser du grundlärarutbildningen?

– Jag har tidigare påbörjat en utbildning inom biologi men kände att jag inte fick ut det jag ville av programmet. Som grundlärare utbildar och inspirerar jag elever. Det är det jag vill, att få engagera nästa generations miljöhjältar och entreprenörer.

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Att man får möjlighet att läsa så många roliga och olika kurser. Den bästa kursen vi har haft hittills var när vi fick fem veckors praktik ute på en skola. Såklart är det också roligt att få lära känna alla sina kurskamrater.

Vad är det mest utmanande?

– Det har varit att hålla pli på sig själv. Det finns så mycket roligt att göra och engagera sig i. Men man får se till att studierna kommer först, vilket är lite svårt ibland.

Hur är det att plugga på Luleå tekniska universitet?

– Det är grymt bra! Föreläsarna är engagerade och riktigt bra på att strukturera upp utbildningen. Eftersom att programmet är på distans tror jag att det blir ännu viktigare. Jag har full tillit till personalen och LTU, vilket känns bra när man sitter hemma och pluggar.