Civilingenjör Hållbar energiteknik
Utbildningens innehåll
Universitetet har samarbetsavtal med ett stort antal internationella lärosäten. Du kan välja att förlägga ett av studieåren eller examensarbetet i exempelvis Australien, Singapore, USA eller Europa.
Inriktningar
Bioenergi och energieffektivisering
Bioenergi är i själva verket lagrad solenergi och används i form av skogsprodukter, odlade energigrödor och restprodukter från industri och jordbruk. Här lär du dig hur man producerar och använder dagens och morgondagens energiråvaror.
Det bästa sättet att i energisammanhang påverka miljön är att minska användningen av el och värme, det vill säga energieffektivisering. Det finns också ekonomiska motiv för att förbättra befintlig teknik och för att utveckla ny teknik för framtiden. Läser du denna fördjupning lär du dig hur man energieffektiviserar bostads- och industrisektorn.
Vindkraft och vattenkraft
Vindkraft är i dag det procentuellt snabbast växande energislaget i Sverige och världen. Teknologin är relativt ny vilket innebär att det fortfarande finns utmaningar när det gäller att välja lokalisering och att förbättra produktion samt drift och underhåll.
Vattenkraft är av stor betydelse för Sveriges och världens elförsörjning. I Sverige står den för nära hälften av landets elproduktion och är den största av de förnybara energislagen. De svenska vattenkraftverken behöver rustas upp och förbättras så att de kan leverera mer energi.
Var kan jag jobba?
Anmälan
Civilingenjör Hållbar energiteknik
Luleå,
Normal, Hösten 2023
Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet +
Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E.
Urval
Urvalet grundas på betyg och högskoleprov
Vill du veta mer om programmet?
I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.
Vanliga frågor om studier
Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.
Hittade du inte svar på dina frågor?
På antagning.se finns svar på många frågor när det gäller anmälan, antagning och behörighet. Du kan också kontakta oss med allmänna frågor om att studera på Luleå tekniska universitet och frågor kopplade till behörighet och antagning.
[/_special-polopoly/FormArticle.htm?a=115338&l=sv]
Frågor om programmet
Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.