Hoppa till innehållet
Maria Andersson från Robertsfors
Maria Andersson från Robertsfors Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Jag trivs jättebra i Luleå"

Publicerad: 14 mars 2014

Namn: Maria Andersson
Ålder: 21år
Bor: Luleå, i en fin etta 10 minuter från campus
Hemort: Robertsfors
Utbildning: Civilingenjör Väg och vatten byggnad

Hur är det att studera på Luleå tekniska universitet?

– Det är väldigt roligt men såklart kan det vara svårt ibland. Det är en utbildning på avancerad nivå så man ställs inför nya utmaningar hela tiden men det är även det som gör det roligt, när man klarar utmaningarna alltså. Till sin hjälp har man engagerade och bra lärare som gärna ställer upp och besvarar de frågor man kan tänkas ha.

Hur trivs du med staden Luleå?

– Jag trivs jättebra i Luleå, såklart har man hemlängtan ibland men det kommer man nog aldrig ifrån! De boenden som finns är väldigt trevliga och på bra avstånd till campus, man måste bara se till att vara ute i god tid och ställa sig i bostadskö. Fler lägenheter är även på gång. Själva campus Luleå är lagom stort där man har allt man kan tänkas behöva, så som  bibliotek, datasalar, grupprum, bra lunch restauranger, föreläsningssalar, klassrum och mycket mer! Sedan finns det gott om saker att engagera sig i, jag tror att alla kan hitta nått som faller dem i smaken. Träning och sporter, föreningar och sektioner, ja allt möjligt! Själv är jag hästtjej och har löst de genom att jag har hittat en sköthäst bara femton minuter cykelväg från universitetet. Bara ens egen fantasi sätter gränserna!

Vad har du för planer efter studietiden?

– Mitt drömjobb skulle nog vara geotekniker eller arbetsledare/chef på något entreprenadföretag där jag jobbar med väg eller järnväg. Direkt efter studie tiden vill jag nog ut och "testa mina vingar", var vet jag inte. Däremot är det i min hemort jag vill bo när jag blir äldre. 

Har du några tips till framtida studenter?

Få inte panik. Första månaderna på universitetet kan vara väldigt skrämmande, man är ovan studie sättet men jag lovar man vänjer sig, ge det lite tid. Sedan ska man göra det man känner för och även passa på att ha roligt!