Hoppa till innehållet
Praktikkväll
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Praktikkväll – ett evenemang för att främja kontakten mellan studenter och näringsliv

Publicerad: 6 december 2019

Den 28:e november anordnades det årliga eventet Praktikkväll för att knyta kontakt mellan blivande praktikanter och näringsliv men också för att belysa praktikens betydelse för studenterna.

- Praktiken är något som vi på Luleå Tekniska Universitet är stolta över att kunna erbjuda våra studenter. Halvårspraktiken är unik i sitt slag och ett väletablerat inslag som uppskattas av såväl studenter som näringsliv säger Johan Larsson, universitetslektor och praktikansvarig.

Halvårspraktiken är något som universitetet erbjuder sina studenter på civilingenjörsprogrammen Väg- och Vattenbyggnad samt Arkitektur sedan 1977. Eventet som anordnas inför praktiken anordnades i samverkan mellan Johan Larsson och Civil Engineers on Tour (CET), vilket är en reseförening för avgångsklassen på Väg- och vattenbyggnad med syfte att genomföra en studieresa.

- Det är inspirerande att så många företag är intresserade av att erbjuda praktikplatser för våra studenter, ett direkt kvitto på att den uppskattas av näringsliv. Det är en unik möjlighet för både studenter och företag att skapa kontakt och känna på varandra inför en möjlig anställning, säger Johan Larsson.

Drygt 70 studenter och mer än 20 företagsrepresentanter från 7 företag och organisationer medverkade vid eventet. Under kvällen erbjöds både företagspresentationer, mingel samt möjlighet till enskilda intervjuer med företagen. Deltagare från beställare (Trafikverket, Luleå kommun), konsulter (Mitta AB, Norconsult), såväl som leverantörer (Serneke, BDX, In3prenör) fanns representerade under eventet.

För mer info:

Johan Larsson

Johan Larsson, Universitetslektor, Avdelningschef

Telefon: 0920-492263
Organisation: Byggproduktion och teknik, Industriellt och hållbart byggande, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser