Hoppa till innehållet
Foto: Privat
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"En anställning stod även klar långt innan studierna avslutats"

Publicerad: 7 januari 2019

Anders Nyström tidigare student på bygg och anläggning

Varför valde du att studera på bygg och anläggning?

Det var ett naturligt steg då jag tidigare jobbat i branschen som snickare och ville öppna dörren för nya utmaningar. Jag älskar byggbranschen av den anledningen att jag får vara med och skapa fysiska bestående objekt. Det finns ingenting mer tillfredställande än att kunna vända sig om vid dagens slut och se vad jag tillsammans med mina kollegor åstadkommit.

Vad tänkte du att studierna skulle ge dig efter examen?

Även om planen var att vara kvar ute på bygget blir det i en annan roll med ledande funktion. Jag älskar att spika form och jobba med händerna men efter studierna blir det istället i egenskap av arbetsledare eller platschef och kunna jobba med planering, beredning, inköp, samordning mellan entreprenörer och beställare, arbetsmiljöfrågor och ekonomi. En anställning stod även klar långt innan studierna avslutats.

Har du några tips till framtida studenter på LTU?

För det första tveka inte en sekund till om du velar och funderar på att ta steget att utbilda dig, det är helt klart det bästa jag gjort för mig själv. Sök den utbildningen du tror kommer göra ditt liv bättre. Gör det bara, det kommer bli kul!

Ta vara på din tid i Luleå. Jag har sett många som reser hit för studier och klagar på utbudet i vår sub-arktiska miljö under kalla mörka vintern, när de i själva verket aldrig varit utanför Campus. Integrera med samhället och ge dig ut så lovar jag att det finns hur mycket som helst att göra. 

Vad gör du på din fritid?

I och kring Luleå finns ett fantastiskt utbud av utomhusaktiviteter om man vågar röra sig lite utanför campus. Detta gäller alla årstider och innefattar allt från isklättring till terränglöpning. Och glöm inte vår fantastiska skärgård.

Jonny Nilimaa

Jonny Nilimaa, Universitetslektor

Telefon: 0920-491576
Organisation: Byggmaterial, Byggkonstruktion och brand, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser