"Stålindustrin är en spännande bransch"

Publicerad: 4 mars 2016

Möt Daniel Haster Olsson från Karlstad som läser programmet högskoleingenjör materialteknik med inriktning metallurgi vid Bergsskolan i Filipstad.

Varför valde du att studera materialteknik?

– Jag stod i valet och kvalet mellan högskoleingenjörsprogrammen på bergsidan och det på metallsidan, men bestämde mig slutgiltigt för metall. En bidragande orsak till att det blev just metall var att programmet startades upp på nytt efter samråd med stålbranschen, det är ett ganska gott tecken på att jobbchanserna är stora efter avslutade studier. Samtidigt tyckte jag att jobb inom stålindustrin verkar väldigt spännande – den uppfattningen har förstärkts ytterligare efter mina snart två år på utbildningen.

Vad har du för planer efter studietiden?

– Som det ser ut i nuläget lutar det åt att jag ska försöka läsa ytterligare två år på masternivå. Ingenting är hugget i sten, det beror helt och hållet på om jag då fortfarande är motiverad att studera vidare.

Har du några tips till framtida studenter på LTU?

– Börja leta bostad så fort du får antagningsbeskedet om du tänkt flytta hit. Om du inte är behörig till ingenjörsprogrammen, så kan jag varmt rekommendera Bergsskolans tekniska Basår.