Hoppa till innehållet

Högskoleingenjör Datorspelsprogrammering

180 Högskolepoäng, Program på grundnivå
Vill du skapa framtidens datorspelsupplevelser på en internationell marknad? Då är datorspelsprogrammering något för dig. Efter examen blir du dataingenjör med expertis inom spelprogrammering och får många möjligheter på arbetsmarknaden, även utanför dataspelsbranschen. 

Utbildningens fokus på spelutveckling och spelproduktion gör dig till en skicklig och kunnig programmerare som är attraktiv på arbetsmarknaden. Efter examen får du en garanterat gedigen teknisk kunskap, vilket många andra spelprogrammeringsutbildningar inte erbjuder. Den unika och djupa förståelsen du får för programmering ger dig en bredare möjlighet att söka arbeten även utanför spelindustrin, till exempel på konsultföretag. Eftersom utbildningen ges helt på engelska förbereder den dig för den internationella marknaden.

Utbildningens innehåll

Utbildningen innehåller spelprogrammeringskurser och projekt. Bland de inkluderade kurserna finns AI-programmering, fysikprogrammering för spel, grafikprogrammering, spelmotorarkitektur, spelproduktion och ett antal spelprojekt.   

Under utbildningen får du möjlighet att arbeta med kreativa spelprojekt, både individuellt och tillsammans med andra. Du får arbeta i autentiska produktionsmiljöer och skapa spel tillsammans med studenter från utbildningen datorgrafik för spel och film. Samarbetet innebär att du får använda det du lärt dig på ett tekniskt och kreativt sätt. I slutet av utbildningen gör du ditt examensarbete, då kan du till exempel samarbeta med ett företag i branschen.    

Karriärmöjligheter

Efter utbildningen väntar den spännande och växande spelindustrin, du kommer ha möjlighet att söka dig vidare både i Sverige och utomlands. Du kan arbeta på stora bolag inom dataspelsbranschen eller på mindre indieföretag. Eftersom utbildningen ger dig gedigen kunskap inom programmering har du stora valmöjligheter på arbetsmarknaden.

Anmälan
Högskoleingenjör Datorspelsprogrammering, internationella studenter,
Skellefteå, Normal, Hösten 2023

Startdatum 2023-08-28, v.35 2023
Skellefteå
Dagtid, 100%
Engelska
LTU-87019
2023-01-16
10
Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska) +

Engelska 6, Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D.

Urval

Urvalet grundas på betyg och högskoleprov

Stängd för anmälan

Anmälan
Högskoleingenjör Datorspelsprogrammering, nordiska studenter,
Skellefteå, Normal, Hösten 2023

Startdatum 2023-08-28, v.35 2023
Skellefteå
Dagtid, 100%
Engelska
LTU-87020
2023-04-17
10
Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska) +

Engelska 6, Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D.

Urval

Urvalet grundas på betyg och högskoleprov

Stängd för anmälan

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

 

Q  Hittade du inte svar på dina frågor?   

antagning.se finns svar på många frågor när det gäller anmälan, antagning och behörighet. Du kan också kontakta oss med allmänna frågor om att studera på Luleå tekniska universitet och frågor kopplade till behörighet och antagning.

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Fredrik Lindahl

Fredrik Lindahl, Universitetsadjunkt

Organisation: Distribuerade datorsystem, Datavetenskap, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0910-585336