Hoppa till innehållet

Högskoleingenjör Datorspelsprogrammering

180 Högskolepoäng, Program på grundnivå
Datorspelsprogrammering är utbildningen för dig som vill arbeta i den spännande datorspelsbranschen. Här utbildas du till dataingenjör med expertis inom spelprogrammering och förbereder dig för en internationell arbetsmarknad då utbildningen ges helt på engelska.

Målsättningen är att du efter avklarad utbildning blir en skicklig programmerare som har goda kunskaper inom spelutveckling och spelproduktion. Programmet för datorspelsprogrammering ger en högskoleingenjörsexamen vilket ställer krav på dina förkunskaper men garanterar också gedigen teknisk kunskap inom ditt yrkesområde. Under utbildningen kommer du också skolas in i ett entreprenöriellt tankesätt så att du på bästa sätt kan nå ut med dina idéer och produkter. Studieort är Skellefteå.

Utbildningens innehåll

Utbildningen är en ingenjörsutbildning och innehåller en rad spelprogrammeringskurser samt projekt. Bland de kompetenser som inkluderas finns AI-programmering, fysikprogrammering för spel, grafikprogrammering, spelmotorarkitektur, spelproduktion och ett antal spelprojekt. För ett modernt 3D-spel behövs kompetens från en rad områden och på Luleå tekniska universitet i Skellefteå utbildas du i flera av dem. Utbildningen är produktionsinriktad vilket betyder att vi skapar produktionsmiljöer så att du ges möjlighet att jobba tillsammans med andra utvecklare, spelgrafiker eller andra för att lära dig kommersiella arbetsmetoder.

Var kan jag jobba?

I Sverige och övriga världen växer dataspelsindustrin, vilket gör att det behövs fler duktiga spelprogrammerare. Även filmindustrin behöver programmerare som förstår teknik och arbetsflöden för produktion av specialeffekter.

Anmälan
Högskoleingenjör Datorspelsprogrammering, internationella studenter,
Skellefteå, Normal, Hösten 2022

Startdatum 2022-08-29, v.35 2022
Skellefteå
Dagtid, 100%
Engelska
LTU-87010
2022-01-17
10
Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska) +

Engelska 6, Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D.

Urval

Urvalet grundas på betyg och högskoleprov

Stängd för anmälan

Anmälan
Högskoleingenjör Datorspelsprogrammering, nordiska studenter,
Skellefteå, Normal, Hösten 2022

Startdatum 2022-08-29, v.35 2022
Skellefteå
Dagtid, 100%
Engelska
LTU-87437
2022-04-19
20
Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska) +

Engelska 6, Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D.

Urval

Urvalet grundas på betyg och högskoleprov

Öppen för sen anmälan
Ansök här

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

 

Q  Hittade du inte svar på dina frågor?   

antagning.se finns svar på många frågor när det gäller anmälan, antagning och behörighet. Du kan också kontakta oss med allmänna frågor om att studera på Luleå tekniska universitet och frågor kopplade till behörighet och antagning.

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Fredrik Lindahl

Fredrik Lindahl, Universitetsadjunkt

Organisation: Distribuerade datorsystem, Datavetenskap, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0910-585336