Högskoleingenjör Datorspelsutveckling

180 Högskolepoäng, Program på grundnivå
Datorspelsutveckling är utbildningen för dig som gillar matematik och programmering och vill arbeta i den spännande datorspelsbranschen. Här utbildas du till dataingenjör med expertis inom spelutveckling, men utbildningen förbereder dig även för jobb i andra delar av IT-sektorn.

Målsättningen är att du efter avklarad utbildning blir en skicklig programmerare som har goda kunskaper inom spelutveckling och spelproduktion. Programmet för datorspelsutveckling ger en högskoleingenjörsexamen vilket ställer krav på dina förkunskaper men garanterar också gedigen teknisk kunskap inom ditt yrkesområde. Under utbildningen kommer du också skolas in i ett entreprenöriellt tankesätt så att du på bästa sätt kan nå ut med dina idéer och produkter. Studieort är Skellefteå.

Utbildningens innehåll

Utbildningen är baserad på en ingenjörsutbildning och kombineras med en rad spelprogrammeringskurser samt projekt. Bland dessa kurser finns AI-programmering, fysikprogrammering för spel, grafikprogrammering, spelmotorarkitektur, spelproduktion och ett antal spelprojekt. För ett modernt 3D-spel behövs kompetens från en rad områden och på Luleå tekniska universitet i Skellefteå utbildas du i flera av dem. Utbildningen är produktionsinriktad vilket betyder att vi skapar produktionsmiljöer så att du ges möjlighet att jobba tillsammans med andra utvecklare, spelgrafiker eller andra för att lära dig kommersiella arbetsmetoder.

Var kan jag jobba?

I Sverige och övriga världen växer dataspelsindustrin, vilket gör att det behövs fler duktiga spelprogrammerare. Även filmindustrin behöver programmerare som förstår teknik och arbetsflöden för produktion av specialeffekter.

Anmälan
Högskoleingenjör Datorspelsutveckling
Skellefteå, Normal, Hösten 2019

Startdatum 2019-08-21, v.34 2019
Skellefteå
Dagtid, 100%
Svenska
LTU-87008
2019-04-15
25
Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet +

Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c (områdesbehörighet A8).

Eller:

Fysik B, Kemi A, Matematik D (områdesbehörighet 8)

Urval

Urvalet grundas på betyg och högskoleprov

Stängd för anmälan

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Vanliga frågor

 

Q  Hittade du inte svar på dina frågor?   

antagning.se finns svar på många frågor när det gäller anmälan, antagning och behörighet. Du kan också kontakta oss med allmänna frågor om att studera på Luleå tekniska universitet och frågor kopplade till behörighet och antagning.

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Patrik Holmlund

Patrik Holmlund, Universitetslektor

Organisation: Distribuerade datorsystem, Datavetenskap, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0910-585392