Högskoleingenjör Energiteknik

180 Högskolepoäng, Program på grundnivå
Det finns ett globalt intresse för energianvändning och hållbar energiteknik. Den här utbildningen ger dig breda baskunskaper och spetskompetens inom energiteknik. Som energiingenjör kan du arbeta med drift av energianläggningar, energieffektivisering och att utveckla nya energilösningar.

Utbildningen är treårig och leder till en högskoleingenjörsexamen inom energiteknik. I utbildningen arbetar du nära företag i samband med projektkurser, där du får tillämpa de teoretiska kunskaper du lär dig under utbildningen. Ofta gör studenter examensarbeten ute på företag eller organisationer. Programmet ges på Luleå tekniska universitet i Skellefteå. En del föreläsningar och lektioner genomförs från Luleå med hjälp av distansteknik.

Utbildningens innehåll

Programmets kurser kan delas in i tre delar. Den första delen består av grundläggande kurser där det ingår matematik, fysik, ekonomi och projektledning. Den andra delen är allmänna maskintekniska grundkurser inom produktutveckling och produktionsutveckling. I den tredje delen ingår fördjupningskurser och du lär dig mer om hållbar energiteknik. En del av kurserna är projektbaserade och utförs ofta i samarbete med företag. 

Var kan jag jobba?

Du kan till exempel arbeta i företag och organisationer som utvecklar nya energilösningar eller med drift av energianläggningar och energieffektivisering. Energiområdet är en internationell bransch och som energiingenjör har du tillgång till en global arbetsmarknad.

Anmälan
Skellefteå, Normal, Hösten 2017

Startdatum 2017-08-16, v.33 2017
Skellefteå
Dagtid, 100%
Svenska
LTU-88005
2017-04-18
15
Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet +

Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c (områdesbehörighet A8).

Eller:

Fysik B, Kemi A, Matematik D (områdesbehörighet 8)

Urval

Urvalet grundas på betyg och högskoleprov

Stängd för anmälan

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Frågor om ansökan, behörighet och antagning

 

Q  Ställ dina frågor i vårt formulär 

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Olov Karlsson

Olov Karlsson, Biträdande professor

Organisation: Träteknik, Träteknik, Institutionen för teknikvetenskap och matematik
Telefon: 0910-585705