Hoppa till innehållet

Högskoleingenjör Energiteknik

180 Högskolepoäng, Program på grundnivå
En fortsatt utveckling av industri och samhälle kräver ett hållbart utnyttjande av energiresurser. Som energiingenjör är din kunskap om hållbar omvandling och överföring av energi värdefull och innebär samarbete med andra aktörer som exempelvis elkraftingenjörer.

För att möta framtidens krav innehåller utbildningen kurser inom bland annat energi- och elkraftområdet. I dina valfria kurser kan du spetsa kunskaperna i områden som du är mest intresserad av. Många kurser innehåller projektuppgifter och i årskurs 2 arbetar du med ett större projekt. Som högskoleingenjör inom energiteknik är dina förvärvade kunskaper av stor betydelse för din framtida yrkeskarriär. Programmet ges på Luleå tekniska universitet i Skellefteå. En del föreläsningar genomförs med hjälp av distansteknik.

Utbildningens innehåll

Programmets kurser kan delas in i tre delar. Den första delen består till stora delar av grundläggande kurser där det ingår värmelära, matematik, fysik och kemi. Den andra delen är allmänna tekniska grundkurser inom energi- och elkraftområdet. I den tredje delen ingår energitekniska fördjupningskurser. En del av kurserna är projektbaserade och utförs ofta i samarbete med företag. 

Var kan jag jobba?

Du kan till exempel arbeta i företag och organisationer som utvecklar nya energilösningar eller med drift av energianläggningar och energieffektivisering. Energiområdet är en internationell bransch och som energiingenjör har du tillgång till en global arbetsmarknad. 

Anmälan
Högskoleingenjör Energiteknik
Skellefteå, Normal, Hösten 2022

Startdatum 2022-08-29, v.35 2022
Skellefteå
Dagtid, 100%
Svenska
LTU-88013
2022-04-19
15
Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet +

Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D.

Urval

Urvalet grundas på betyg och högskoleprov

Öppen för sen anmälan
Ansök här

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

 

Q  Hittade du inte svar på dina frågor?   

antagning.se finns svar på många frågor när det gäller anmälan, antagning och behörighet. Du kan också kontakta oss med allmänna frågor om att studera på Luleå tekniska universitet och frågor kopplade till behörighet och antagning.

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Olov Karlsson

Olov Karlsson, Biträdande professor

Organisation: Träteknik, Träteknik, Institutionen för teknikvetenskap och matematik
Telefon: 0910-585705