Hoppa till innehållet
Materialteknik, master

Materialteknik, master

120 Högskolepoäng, Program på avancerad nivå
Detta är verkligen en utbildning i materialvetenskap som håller världsklass. Målet med utbildningen är att utbilda de bästa studenterna till en nivå så att de antingen kan fortsätta och erhålla en doktorsgrad eller söka prestigefyllda anställningar världen över.

Ett enskilt universitet kan inte uppfylla dessa högt ställda mål och därför samverkar flera universitet för att ge dig den bästa utbildningen. Du kommer att spendera minst en termin under det andra året vid något av dessa universitet: UdS Saarbrücken (Tyskland), UL Nancy (Frankrike), UPC Barcelona (Spanien), MUL Leoben (Österrike) eller UNIPD Padua (Italien). Utöver en materialvetenskapsutbildning ger detta dig en kulturupplevelse och ett nätverk av kontakter med studenter från jordens alla hörn. Dina två års studier kommer du att lära dig de mest skiftande sakerna kring materialvetenskap

Utbildningens innehåll

Kurserna det första året kommer att behandla fundamentala aspekter så som struktur och egenskaper hos material. De grundläggande kurserna kompletteras sedan med ditt val av kurser med en högre grad av specialisering. Exempel på sådana kurser är Nanoteknologi och Rymdmaterial. Du kommer även att ges chansen att förkovra dig i experimentella metoder som används inom materialvetenskap. Under år 2 kommer du att på ett mycket handgripligt sätt att öva dina färdigheter att arbeta som en ingenjör eller forskare inom materialvetenskap. Du kommer att genomföra två omfattande projekt som är framtagna som delmängder till pågående forskning eller utvecklingsarbete hos någon av våra industriella samarbetspartner. Samtliga av dessa partners har en mycket hög grad av materialutveckling som en del av sin kärnverksamhet vilket gör att intresset för ditt bidrag kommer att vara på topp. Genom att länka projekten ges du möjligheten att jobba med något som intresserar dig ett helt år. All undervisning på Luleå tekniska universitet sker på engelska.

Var kan jag jobba?

Utbildningen kommer att ge dig en mycket bra plattform till att söka arbete över hela världen då du kan erbjuda expertkunnande i materialvetenkap kombinerat med språkkunskaper och kulturell kännedom från flera europeiska universitet och företag

Anmälan
Materialteknik, master
Luleå, Normal, Hösten 2023

Startdatum 2023-08-28, v.35 2023
Luleå
Dagtid, 100%
Engelska
Information about application at: https://www.eusmat.net/international-studies/master/amase/application/

Förkunskapskrav

Akademisk examen om minst 180 hp i vilket ingår kurser om minst 60 hp i något av följande huvudområden: Maskinteknik, Materialvetenskap, Fysik eller Kemi, samt minst 22,5 hp i matematik.

Goda kunskaper i engelska, motsvarande Engelska 6

Urval

Meritvärdering och urval baseras på examensinriktning och kursinnehåll avseende kvalitet och kvantitet

  • Akademiska: 100%

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

 

Q  Hittade du inte svar på dina frågor?   

antagning.se finns svar på många frågor när det gäller anmälan, antagning och behörighet. Du kan också kontakta oss med allmänna frågor om att studera på Luleå tekniska universitet och frågor kopplade till behörighet och antagning.

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Linn Berglund

Linn Berglund, Biträdande universitetslektor

Organisation: Trä och bionanokompositer, Materialvetenskap, Institutionen för teknikvetenskap och matematik
Telefon: 0920-493381
Pia Åkerfeldt

Pia Åkerfeldt, Universitetslektor

Organisation: Materialteknik, Materialvetenskap, Institutionen för teknikvetenskap och matematik
Telefon: 0920-491770