IVA2022
Forskningsprojekt på prestigefull lista

Luleå tekniska universitet har fyra forskningsprojekt med på IVA:s 100-lista 2022.

Foto: Pixa bay
Expertlista till FN:s klimatpanels (IPCC) nya rapport

Den 4 april publicerades FN:s klimatpanels (IPCC) nya rapport ”Att begränsa klimatförändringen” (AR6 WGIII) som beskriver hur vi kan nå högt ställda klimatmål och sammanställer vilka åtgärder som är centrala. Luleå tekniska universitet har forskare som ur olika perspektiv kan belysa och svara på frågeställningar som kopplar an till rapporten.

Foto: Fanny Bergvall
Expertlista – Ukraina

Vi har forskare som kan belysa och svara på frågor frågor från journalister inom olika områden som – direkt eller indirekt – påverkas av invasionen av Ukraina; energifrågor, cybersäkerhet, brokonstruktioner och frågor om produktion och infrastruktur.

Flaggor
Expertlista – Kallak

Luleå tekniska universitet har forskare som ur olika perspektiv kan belysa och svara på frågeställningar som kopplar an till Kallak/Gállok.

Flaggor på Luleå tekniska universitet Foto: Leif Nyberg
Följ vårt pressrum i Mynewsdesk

Här hittar du pressmeddelanden, bilder och annan information som skickats ut från Luleå tekniska universitet.

LTU presskontakt
Presskontakter

Har du som journalist frågor? Hör av dig till någon av universitets presskontakter.

Twitter LTU Nyheter
Följ oss på Twitter!

Vi twittrar om forskning, utbildning, evenemang och andra nyheter från universitetet.