Hoppa till innehållet
Studentkalender
Adam Gustafsson Luleå tekniska universitet
Adam fick 50 000 kr för sitt appkoncept

Studenten Adam Gustafsson som studerar digital tjänsteutveckling vid Luleå tekniska universitet, tilldelades I onsdags Bokusstipendiet. Ett stipendium som riktar sig till studenter som verkar för läsfrämjande.

Student telefon
Student, få fyra nyhetssajter gratis!

Universitetet och NTM Media ger dig som student gratis nyheter från fyra lokala tidningar: Kuriren, Piteå-Tidningen, NSD och Norran.

SIreus
Ta chansen att söka praktikplats i Washington DC

Nu öppnas en unik möjlighet att skaffa internationell erfarenhet i USA:s huvudstad.

Cirkelträning
Gratis gruppträning - prova på!

Vill du komma igång med träning? Träffa andra studenter? Få mer ork till plugget? Perfekt! Nu kan du prova på gruppträning med Studenthälsan!

dekorativ bild
LTU läser: röstningen är avslutad

Höstterminens läsning blir Bonnie Garmus roman Lektioner i kemi!

Foto:  WorldSkills Sweden
Civilingenjörsstudenter tog bronset i yrkes-EM

Yrkes-EM ger Europas ungdomar möjligheten att tävla i olika yrken, i tävlingen som arrangeras vartannat år under tre dagar. Två studenter på Luleå tekniska universitets civilingenjörsprogram industriell ekonomi, lyckades i år kamma hem ett ärofyllt tredje pris, under hård konkurrens, inom området Agenda 2030, och de Globala målen för hållbar utveckling.

Årets Innovatör 2023
Nominera din kandidat till Årets Innovatör 2023

Känner du en student, anställd eller forskare vid Luleå tekniska universitet som tagit en idé vidare för samhällets bästa? Då borde du nominera dem till Årets Innovatör!

Monica Sandberg, Josef Bergbom och Viktor Cortinovis får 2022 års stipendier.
Sök stipendium från Rune och Märta Ströms stiftelse

Stiftelsen kommer att dela ut fyra stipendier på vardera 15 000 kronor under 2023 för att uppmuntra studenter till goda studieprestationer. Sista ansökningsdatum är den 15 oktober.

LTU-STUD-398
Bli studentambassadör

Du som gillar att träffa nya människor och vill vara universitetets ansikte utåt kan här hitta det perfekta extraarbetet att kombinera med dina studier.

Ny student intervju
Intervju med fyra nya studenter

Vi fångade upp några av våra nya studenter medan de gick på Regnbågsallén vid Luleå tekniska universitet.

Mentorskapsprogrammet

Luleå tekniska universitet driver ett mentorskapsprogram där du som student kan få en mentor i arbetslivet, någon att bolla tankar och idéer kring framtiden med och en person som kan fungera som dörröppnare vad gäller exjobb/uppsatser, anställningar och ett utökat kontaktnät. Syftet med Mentorskapsprogrammet är att du som student ska få professionella och branschaktuella råd från det yrkesområde du intresserar dig att söka till efter examen och vi strävar efter att matcha adepternas behov och önskemål med mentorns erfarenheter och kunskaper.

Foto: Mellby Gård
Rune Anderssons Jubileumsstiftelse

Syftet med Rune Anderssons Jubileumsstiftelse är att ge studenter vid LTU möjlighet till internationella studier och det svenska näringslivet möjlighet att rekrytera välutbildade medarbetare i framtiden.

Annonsportalen LTU
Annonsportalen

Här hittar du exjobb, praktik och jobbmöjligheter. Knyt kontakter mot världen utanför universitetet och hitta spännande vägar in i ditt framtida yrkesliv.

Foto: Pixabay
Invasionen av Ukraina

Samlad information till medarbetare och studenter avseende situationen i Ukraina. Expertlista för journalister inom områden som – direkt och indirekt – berörs av invasionen.

Vad är diskriminering
Trygg på universitetet

Luleå tekniska universitet ska vara fritt från diskriminering och trakasserier. Här finns information och kontaktvägar för dig som behöver rapportera om något du varit med om eller sett någon annan utsättas för, så att universitetet kan vidta åtgärder.

Foto: Petra Älvstrand
Kontakta Service Point

ORDINARIE ÖPPETTIDER Vardagar 8.00–15.00 Telefon: 0920-49 10 00