Hoppa till innehållet

Luleå tekniska universitet i Luleå

De flesta av universitetets utbildningar finner du i Luleå. Här pluggar och lever större delen av våra studenter.

Hitta boende

Som student kan du antingen bo i studentbostäder eller i vanliga bostäder som förmedlas av olika bostadsbolag. Studentbostäderna ligger inom gång- och cykelavstånd från universitetet. Ställ dig i kö så snart som möjligt!

Du kan välja mellan möblerade korridorsrum, del i dubblett eller del av lägenhet. Omöblerade lägenheter finns i storlekarna 1-5 rum med kök. Du kan söka studentbostad genom Lulebo, Rikshem, Heimstaden eller genom kårernas Studentbostadsservice. Det är även möjligt att bo i Boden eller Piteå, 3,5 respektive 5,5 mil från Luleå.

 

Bostadsförmedling

Korttidsboende

Andra bostadslänkar

Sallad
Lunchrestauranger

Det finns ett rikt utbud av restauranger och caféer att välja mellan på universitetsområdet. Det finns också möjlighet att värma medhavd mat.

After School
Uteliv och uteställen

På STUK, studenternas eget uteställe, är det ofta klubb och spelningar.

Snapsakademien
Studentföreningar

Vid LTU finns ett rikt föreningsliv om du vill engagera dig utanför studierna.

Foto: Tomas Bergman
Kårer och sektioner

Kårer och sektioner arbetar för att se till att du som student får den bästa utbildningen, ett rikt liv utanför studierna samt är väl förberedd för arbetsmarknaden.

Studentidrotten Kristofer Sellberg för 10 goda skäl 6
Studentidrott

Studentidrotten i Luleå, Mitt livs stil, räknas som en av Sveriges absolut bästa och naturen ligger i direkt anslutning till universitetsområdet.

Zonkarta 200827
Parkering

På universitetsområdet i Luleå finns det idag totalt 1120 parkeringsplatser varav 744 platser är utrustade med motorvärmare.