Hoppa till innehållet
Studenter, teknik
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Studentföreningar

Förutom kårer och sektioner finns det ett tjugotal studentföreningar och organisationer som du kan engagera dig i vid sidan av studierna. Det är ett bra sätt att lära känna andra studenter, knyta kontakter och få ett riktigt roligt studentliv. Det finns något som passar de flesta, oavsett utbildning och intresse. Dessa är bara några:

Lulespexet

Har ända sedan 1991 spottat ur sig spex. Långa, korta. Bra, dåliga. Alla har skapats av engagerade studenter under hårt slit och mycket skratt.

Snapsakademien

En anrik manskör som startades för 20 år sedan. Kören uppträder främst på middagar och andra festligare tillfällen både inom och utom universitetsmiljön.

Luleå University Reception Committee (Lurc)

En studentorganisation vars syfte är att ta hand om alla utbytesstudenter som kommer till universitetet.

Studentorganisationen LARV

Fungerar som en plattform för kontakter mellan student och företag. Luleå Arbetsmarknads Vecka, LARV, ger dig tillfälle att träffa företagen samt ta del av föreläsningar om hur just du kan öka dina chanser till ett framtida arbete.

PI

En av universitetets äldsta föreningar, anno 1980, som befinner sig på STUK väl valda torsdagar för att koka ärtsoppa och steka pannkakor.

Studentidrotten i Luleå och Piteå

Erbjuder träning, massage, friskvård och friluftsliv. Gå med i någon av de drygt tjugo aktuella sektionerna inom exempelvis alpint, klättring, kanot eller multisport.

PHILM

Studentorganisation som visar allt från aktuella biofilmer till filmer du inte hade en aning om att de existerade.

Pite FM Studentradion 92.8 MHz

Sveriges nordligaste studentradio och sänder dygnet runt, året runt.

XP-EL

Anrik elektronikförening för dig som gillar att pyssla med elektronik, löda och göra kretskort.