Hoppa till innehållet

NorrlandsNavet

NorrlandsNavet är ett center för utveckling av företagsverksamhet i norra Sverige i samarbete mellan Familjen Kamprads stiftelse och Luleå tekniska universitet. Vi ger små och medelstora företag i norra Sverige möjligheten att utveckla sitt företag med hjälp av forskning och utbildning.

För företag med ambition 

Vill du och ditt företag utvecklas och växa? NorrlandsNavet är centret för företag med ambitioner att bli bättre. Baserat på de norrländska företagens behov ska centret, med hjälp av utbildning och forskning, bidra till att stärka företagens konkurrenskraft och företagsverksamheten i norra Sverige. Med Ingvar Kamprad egna ord: för utveckling av företagsverksamhet i Norrland. 

Norrlandsnavet Optimation
Norrlandsnavet spetsar kompetens i norr

Norrlandsnavet skapades med syftet att utveckla företag genom forskning och utbildning. Andreas Volmberg, doktorand vid Luleå tekniska universitet, har det senaste året hjälpt flera företag i Norrbotten att se över sin affärsmodell

containing greens
Använde students kompetens för att ta företaget vidare

Under sommaren 2022 har NorrlandsNavet delat ut stipendier till två studenter vid Luleå tekniska universitet som har gjort praktik på varsitt företag.