Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Introduktion till drift- och underhållsteknik - grundbegrepp

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, D0011B
Drift och underhållsteknik omfattar utveckling av metoder, modeller och verktyg för att säkerställa hög driftsäkerhet och ett effektivt underhåll

I den här kursen kommer du förstå varför det är viktigt att underhålla tekniska system och hur underhåll kan förbättra hur vi använder våra begränsande resurser. Du kommer lära hur man uppnår hög driftsäkerhet, utför tillförlitlighetsanalys och värderar olika risker. Du får också kunskap om underhållsmässighet och mänskligt felhandlande inom underhåll. Kursen ges på distans där undervisningen genomförs genom att föreläsningar och förinspelade teoretiska moment varvas med seminarier där anvisat material diskuteras.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Mattias Holmgren

Mattias Holmgren, Universitetslektor

Organisation: Drift och underhållsteknik, Drift, underhåll och akustik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-492433