Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Användbarhet och användarupplevelse

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, D0046A
Dagens samhälle blir allt mer interaktivt och digitaliserat med komplexa produkter. Därför behövs kunskap om hur produkter designas för god användbarhet och användarupplevelse.

Kursen behandlar design och utvärdering av produkter, tjänster, miljöer eller system med människan i centrum. Kursen är tydligt användarcentrerad med syftet att lära sig mer om hur man designar produkter eller system som är lättanvända och lätta att förstå. Kursen behandlar även hur produkter kan vara anpassade till att ge användaren en god upplevelse när man använder produkten. För att vara säker på hur effektiv en design är på dessa aspekter behandlar kursen även hur dessa produkter kan testas och utvärderas för att få svar på om designen passar användaren.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Jörgen Normark

Jörgen Normark, Universitetslektor, Avdelningschef

Organisation: Design, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-491480