Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Service design

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, D0053A
Service design omfattar planering och organisering av människor, kommunikation och interaktion för att öka upplevelsen av en tjänst.

Kursen Service design omfattar designdriven utveckling av tjänster för att säkerställa en god användarupplevelse och nytänkande helhetslösningar för fysiska och digitala tjänsteinteraktioner. Kursen är utformad i form blended learning, vilket innebär att du via lärplattformens material och kursaktiviteter både självständigt och i samarbete med andra utvecklar din designkompetens i aktiviteter och övningar under kursens gång, samt arbetar i projekt som omfattar att utveckla delar och hela befintliga tjänster genom utforskning av kontext, identifiera användarbehov, skapa nytänkande idéer samt genom att gestalta, prototypa och validera koncept. För att utveckla hållbara tjänster behövs en gedigen förståelse av designtänkande och designmetodik, vilket du ges möjlighet att gradvis utveckla under kursens gång. Du utvecklar även din kompetens i visuell kommunikation genom att öva och använda skiss och visualiseringar som prototypmaterial. I kursens aktiviteter och övningar utvecklas även din förmåga att samarbeta, genomföra projekt och att kommunicera skriftligt, muntligt och visuellt.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Åsa Wikberg-Nilsson

Åsa Wikberg-Nilsson, Professor tillika ämnesföreträdare, Ämnesföreträdare, Excellent lärare

Organisation: Design, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-491342