Årets teknolog Christina Källkrans
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Datastudent blev Årets teknolog

Publicerad: 11 april 2018

Christina Källkrans läser på civilingenjörsprogrammet i datateknik vid Luleå tekniska universitet och har fått utmärkelsen Årets teknolog. Det prestigefyllda priset delas ut av teknikföretaget ABB.

Förutom äran består priset av ett skräddarsytt sommarjobb på ABB:s division Power grids i Ludvika. Enligt ABB:s personaldirektör Maria Brithon Brinck, fick Christina Källkrans utmärkelsen för sitt brinnande intresse för teknik, utmaningar och problemlösningar och för sitt engagemnag

Hur känns det?

– Det känns riktigt bra! Coolt att få jobba för ett stort och globalt företag redan som student!

Varför tror du att just du fick priset?

– Det som karaktäriserar mig är bland annat nyfikenhet, engagemang och mitt digitala fokus. Under finaldagen i Ludvika fick jag tillsammans med några andra finalister lösa ett problem samtidigt som vi lärde oss mer om ABB.

Ditt pris är bland annat ett sommarjobb, berätta!

– Sommarjobbet som jag vann är skräddarsytt. Fokuset är på att automatisera digitala processer och kommer att vara på ABB:s division Power Grids i Ludvika och även delvis i Polen.

Vad är det roligaste med att plugga datateknik?

– För att det är häftigt att man kan vara kreativ och skapa något med några rader kod! Man får lära sig mycket om vad som händer "bakom kulisserna" kring dagens teknik! Man får även lära sig hur man kan optimera diverse system, prylar eller processer.

Vilka förhoppningar har du inför framtiden?

– Att fortsätta inspirera kvinnor till att läsa tekniska utbildningar och att jobba med utveckling och automatisering hos ABB.

Taggar