Hoppa till innehållet
Wilma Brännmark läser underhållsteknik vid Luleå tekniska universitet Foto: Privat
Wilma Brännmark läser underhållsteknik vid Luleå tekniska universitet. Foto: Privat Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Framtidsutvecklingen vi står inför i norra Sverige nu känns otroligt spännande"

Publicerad: 26 augusti 2021

Wilma Brännmark från Kalix studerar till högskoleingenjör i underhållsteknik vid Luleå tekniska universitet.

Varför valde du att studera detta program?

–  Mitt intresse för teknik har alltid varit stort, detta i kombination med yrkeslivet här uppe i norr kändes valet ganska så självklart. Att få jobba inom industri med den framtidsutvecklingen vi står inför i norra Sverige nu känns otroligt spännande och mycket roligt.

Vad gör ni nu på utbildningen?

–  Nu kommer jag att börja läsa mitt tredje och sista år på programmet där vi står inför en kurs i mänskliga faktorer och risker vilket känns otroligt viktigt inför kommande arbetsliv. Sedan står projektkurser och examensarbete runt hörnet vilket kommer bli otroligt kul.

Vad var det som lockade med Luleå?

– Jag gillar Norrbotten och är själv uppväxt i Kalix, detta gjorde valet ganska enkelt för mig. Detta i kombination med att Luleå tekniska universitet känns relevant och kompetent med tanke på den utbildning jag valt.

Vad vill du jobba med i framtiden?

– I sommar har jag jobbat som projektkoordinator på GISAB där jag fått se verkligheten bakom alla kunskaper vi lärt oss hittils i utbildningen. Att få vara med i utvecklingen av den tunga industrin, få vara med i projektering och projektledning av större projekt är det som lockar mig mest i dagsläget.

Taggar