Hoppa till innehållet

Studenter medverkade i inredningsprojekt

Publicerad: 8 juni 2021

Fyra civilingenjörsstudenter har anställts för att inreda två ytor i Alfa-huset på universitetsområdet i Luleå. Tre av studenterna läser arkitektur och den fjärde studerar teknisk design. Resultatet redovisades den 4 juni 2021.

Uppdraget var att ta fram inredningsförslag för två ytor som båda ska användas som studieytor. Den ena ska dessutom kunna användas vid mingel under konferenser.

Studenternas förslag, som kommer att genomföras under hösten, innefattade en kaféliknande miljö omgiven av gröna växter där färgvalen matchar rummets material där en hög tegelvägg dominerar. Man kan enkelt möblera om för att anpassa rummet för exempelvis mingel vid den närliggande LKAB-salen.

–  Det svåraste var nog alla ekonomiska kalkyler för att anpassa vårt förslag till den angivna och rätt tajta budgeten, säger Stina Röken, student på civilingenjör arkitektur.

I förslaget ingick även belysningsarmatur för effektiva studieplatser samt anslagstavlor i kork för affischering av olika event. Hög mysfaktor var ett återkommande begrepp under presentationen.

– Vi hoppas att vi med detta projekt inte bara får använda studenters insikt och kunskap för dessa två ytor, men också få en fortsatt idé hur vi kan tänka kring övriga ytor inom universitetet säger Sara Stark, enhetschef på universitetsservice vid Luleå tekniska universitet.

Medverkande studenter var Stina Röken, Linn Rydenstam, Emilia Engvall och Marion Arinka.

Sara Stark

Sara Stark, Enhetschef

Telefon: 0920-492025
Organisation: Universitetsservice, Verksamhetsstöd