Hoppa till innehållet
Civilingenjör Arkitektur vid Luleå tekniska universitet

Halvårspraktik – Arkitektur

Som student vid civilprogrammet Arkitektur vid LTU har du möjlighet att göra ett halvårs praktik under höstterminen årskurs 4 av din utbildning. Praktiken är ett frivilligt moment av utbildningen som såväl näringslivet som LTU starkt rekommenderar.

Syftet med praktiken är att öka studenternas medvetenhet och förståelse för hur utbildningens kunskaper används i det professionella arbetslivet. Studenter som genomfört praktik är som regel mycket nöjda och menar att den har bidragit till motivation och engagemang för den fortsatta studietiden men också för framtida arbete. Många av de företag och myndigheter som tar emot praktikanter är pådrivande för utveckling av halvårspraktiken då de ser det som en chans att skapa en god relation till universitetet och framtida potentiella arbetstagare.

Bland de många aktörer som tar emot praktikanter finns alltifrån kommuner och statliga myndigheter till arkitekt- och konsultföretag, entreprenadföretag, gruvföretag, materialleverantörer samt offentliga och privata fastighetsförvaltare. Praktiken inom civilingenjörsprogrammet Arkitektur kan således ske hos en mängd olika aktörer och kan innehålla en stor spridning av arbetsuppgifter alltifrån projektering, projektplanering, KMA arbete inne på kontor till arbetsledning, besiktning och dylikt i fält och på byggarbetsplatser.

Halvårspraktik – Nathalie Klasson

Sweco

Nathalie

Halvårspraktik – Malin Arlid Norell

Lindbäcks Bygg

Malin

Halvårspraktik – Emanuel Johansson

LINK Arkitektur

LINK