Pernilla bloggar från Sydafrika. Foto: Privat Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Exjobb i Sydafrika

Publicerad: 7 april 2014

Pernilla Larsson, är 25 år och läser sista året på utbildningen Civilingenjör Arkitektur med inriktning Husbyggnad vid Luleå tekniska universitet. Under arbetet med examensabetet bloggar hon också.

"Häromdagen åt jag sushimiddag med två svenskar, från Luleå (!). Kul att man gått på samma skola i 5 år, sett varandra på gymmet men ändå inte pratar förrän man råkar befinna sig på andra sidan jordklotet samtidigt. Så, nu är vi två LTU studenter som skriver exjobb här nere, njuter och solen och sushi på rullande band."

                                    Citat från bloggen
 

Trivs du i Sydafrika?

–  Det är hur som extremt spännande att se och uppleva skillnaderna i byggindustrin mellan Sydafrika och Sverige. Och så självklart energiboostar jag mig under helgerna mer härliga utflyter!

Varför valde du att läsa arkitektur vid Luleå tekniska universitet?

–  Jag var intresserad av kombinationen mellan teknik och arkitektur, och utbildningen erbjöds bara på två universitet: Luleå tekniska universitet och Chalmers. Så jag tänkte att om jag ändå ska börja på något nytt, då gör jag det helst fullt ut och åker till ett universitet i en stad jag aldrig förut besökt. Och ångrar jag mitt val? Absolut inte!

Vad är det roligaste med din utbildning?

–  Helt klart kombinationen mellan tekniskt kunnande, projektarbeten och kreativt arbete. Och alla underbara vänner jag träffat under studietiden, utan dom hade det nog inte varit ens hälften så roligt! 5,5 år gick betydligt fortare än vad jag kunnat föreställa mig, ett gott tecken antar jag.

Vad gör du om tio år?

–  Jobbar. Men vart och med vad vet jag inte. Jag älskar ju att resa och utmana mig själv så mitt framtida jobb kommer säkert speglas av det med.

Taggar