Hoppa till innehållet
Alice Frisk - Student på civilingenjör arkitektur 2018
Alice Frisk - Student på civilingenjör arkitektur 2018 Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Hitta en studieteknik som passar dig"

Publicerad: 21 februari 2018

Namn: Alice Frisk
Ålder: 20 år
Hemort: Linköping
Utbildning: Civilingenjör Arkitektur

Varför valde du att studera Civilingenjör Arkitektur?

– Jag bestämde mig ganska tidigt att jag ville studera civilingenjör arkitektur i Luleå, redan under gymnasiet kände jag civilingenjör inom arkitektur var något för mig. Jag läste teknik med inriktning samhällsbyggnad och miljö på gymnasiet och fick genom det upp ögonen för utbildningen. Jag valde främst utbildningen för att den dels innehåller tekniska kurser som exempelvis konstruktion och matematik med även kreativa kurser inom ämnet arkitektur. Att kombinera teknik med kreativitet var något som lockade mig. En annan anledning till att jag valde utbildningen är att jag ville plugga i Luleå. Jag kommer från studentstaden Linköping och kände att jag inte ville plugga där utan flytta från min hemstad. Jag gillar snö och skidåkning så därför kändes LTU som ett bra Universitet för mig.

Vad har du för planer efter studietiden?

– Som nyexaminerad civilingenjör skulle jag vilja jobba på ett stort byggföretag i Sverige för att få kunskap om hela byggprocessen. Sedan skulle jag vilja jobba med projektering och stadsplanering för det är vad jag tycker är mest intressant. Jag trivs väldigt bra i Luleå men jag tror jag kommer flytta härifrån efter studietiden, antagligen till någon av Sveriges storstäder. Att jobba med stadsplanering i Stockholm eller Göteborg är drömmen. 

Har du några tips till framtida studenter på LTU?

1. Tänk att studierna är ett jobb. Det är jobbigt att studera under vissa perioder, man måste lägga ner mycket tid och kraft för att klara studierna. Det kommer komma stunder då du läser en kurs du tycker är tråkig, då är det bra att se studierna som ett jobb. Jag pluggar ca 9-16 varje dag och sedan går jag hem och då tänker jag inte mer på studierna, precis som när man går hem från jobbet. 
 
2. Hitta en studieteknik som passar dig. Pluggar du bäst i grupp eller ensam, i skolan eller hemma? Lär du dig bäst genom att läsa eller lyssna? 
 
3. Engagera dig i någon förening på skolan! Genom att engagera sig hittar man andra studenter som pluggat längre och läser andra program än en själv. Du kommer lära känna vänner för livet!
 
4. Njut av studietiden. Njut av friheten att bestämma över din egen tid. Njut av studentlivet och allt det har att erbjuda i form av sittningar, aktiviteter etc.
 
5. Njut av vintern!