Hoppa till innehållet
Hockey
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Hockeyspelare sökes till studie om kognitivt processande

Publicerad: 24 mars 2023

Spelar du ishockey och är 18 år eller äldre? Välkommen att delta i en online-studie om ishockey och uppmärksamhet.

Hockeyspelare fattar många snabba beslut, och just beslutsfattande och uppmärksamhet är en del av det som kallas kognitivt processande. I ett forskningsprojekt undersöks samband mellan kognitivt processande och att spela ishockey. Nu söker forskarna dam- och herrspelare över 18 år som vill delta i studien.

– Ditt bidrag kan leda till ökad kunskap som på sikt kan hjälpa föreningar, tränare och utövare att leda utvecklingen av ishockey framåt, säger Daniel Sörman, universitetslektor i psykologi vid Luleå tekniska universitet.

Kan olika test av beslutsfattande och uppmärksamhetsförmåga relateras till ålder, position i laget, eller vilken sportslig nivå en ishockeyspelare befinner sig? Det är några av frågorna som studien vill besvara.

Som deltagare kommer du kommer först att få besvara ett antal frågor om din bakgrund som ishockeyspelare. Efter det kommer du via en länk att få utföra ett antal test av uppmärksamhet och beslutsfattande.

All datainsamling sker online och testen genomförs på din dator. Total tid för genomförande, det vill säga att besvara frågor och genomföra kognitiva tester, är cirka 25 minuter. Dina svar är anonyma, ingen identifierbar information kommer att sparas och resultat kommer endast att presenteras på gruppnivå. Information om klubbtillhörighet samlas inte in. Studien finansieras av Centrum för idrottsforskning.

Kontakt

Daniel Sörman

Daniel Sörman, Universitetslektor

Telefon: 0920-491091
Organisation: Psykologi, Hälsa, medicin och rehabilitering, Institutionen för hälsa, lärande och teknik