Så ansöker du till komposition
Din ansökan till komposition görs i fyra steg.
Så ansöker du till komposition - Luleå tekniska universitet
1. Sök på antagning.se
Sista datum för ansökan är 15 januari, 2025.
2. Skicka arbetsprover
Portfolio innehållande arbetsprover och ett personligt brev skickas in senast 2 mars 2025. Skicka din portfolio till antagningsprovkomp@ltu.se.
Portfolion ska bestå av upp till fem noterade verk som visar på den sökandes profil och bredd. Dessa arbetsprover bör vara originalkompositioner och bestå av:
- Partitur i pdf-format
- Ljudfil i MP3-format (inspelning med riktiga musiker eller exporterad ljudfil från t.ex. ett notprogram).
Om ett verk är av audiovisuellt slag bör även det visuella inkluderas på lämpligt sätt (t.ex. länk till video på YouTube).
Utöver noterade arbetsprover uppmuntrar vi den sökande att inkludera andra typer av arbetsprover som till exempel elektronisk musik, ljudkonstverk, film- eller spelmusik. Tonvikten bör dock ligga på de noterade arbetsproverna.
3. Skriv antagningsprov
Antagningsprovet består av två olika delar; ett generellt musikteoriprov och ett särskilt antagningsprov för kompositionsprofilen.
Prov musikteori (MT)
Måndagen den 18 mars och tisdagen den 19 mars kommer teoriprovet att vara öppet mellan 10:00–12:00. Du kan välja mellan dessa två tillfällen (du gör endast provet en gång).
Provet genomförs online. Sökande kommer att få ett mejl senast två veckor innan provdagen med en inbjudan till ett digitalt rum på lärplattformen Canvas, där provet kan nås.
Provet bedömer kunskaper i gehörsträning och musikteori. Inga hjälpmedel krävs för att genomföra provet, men du bör planera att göra det i en tyst miljö där du kan sitta ostört och enkelt lyssna på ljudfiler.
Provet är skrivet på engelska då utbildningen är öppen för internationella sökande.
Kompositionsprov
Kompositionsprovet kommer att vara tillgängligt från måndag 18 mars kl. 13:00. Inlämningen av provet är öppen fram till tisdag 19 mars kl. 18:00.
Provet genomförs online. Sökande kommer att få ett mejl senast två veckor innan provdagen med en inbjudan till ett digitalt rum på lärplattformen Canvas, där kompositionsprovet kan nås.
Kompositionsprovet består av uppgifter som bedömer den sökandes kreativitet, musikaliska allmänbildning, partiturlyssning, instrumentkännedom och orkestreringsfärdigheter.
Provet kräver att den sökande skriver noter. Det är rekommenderat att den sökande har ett notskrivningsprogram installerat på sin dator innan provet påbörjas. Du bör även planera för att kunna genomföra provet i en miljö där du kan sitta ostört och lyssna på ljudfiler.
Provet är skrivet på engelska då utbildningen är öppen för internationella sökande.
4. Intervju
Intervjumomentet genomförs i Zoom torsdag 20 mars mellan kl. 09:00-18:00. Exakt schema skickas ut efter att arbetsproverna är genomgångna och bedömda. Intervjumomentet tar ca 15 minuter per sökande.
Kontakt
Fredrik Högberg
Uppdaterad: