Hoppa till innehållet
Arctic Sunset. Taken in Tromsø Kommune, Troms Fylke. Photo: P J Hansen | Wikimedia Commons Licence

Swedish School of Mines

Luleå tekniska universitet är Sveriges gruvuniversitet. Swedish School of Mines samlar forskning, utbildning och infrastruktur över hela mineral- och metallvärdekedjan.

Jordens växande befolkning och klimatförändringar ställer krav på nytänkande och omställning i vårt samhälle. Behovet av metaller och mineral kommer att öka för att klara denna omställning.  För att möta morgondagens utmaningar krävs ingenjörer med relevant kompetens som täcker hela värdekedjan.

Inom ramen för Swedish School of Mines finns flera master- och civilingenjörsutbildningar samt en ny internationell kandidatutbildning som ger studenterna kunskap om hela värdekedjan inom gruvnäringen och behörighet till fördjupande studier inom mastersprogrammen.

Swedish School of Mines är en unik satsning för att leverera den kompetens som världen efterfrågar för den gröna omställningen.

SWEDISH SCHOOL OF MINES bg
Utbildning

Våra studenter rekryteras både i Sverige och internationellt. En ny internationell kandidatutbildning ger studenterna kunskap om hela värdekedjan.

Student
Vår forskning

Forskning inom Swedish School of Mines

Saeed Chehreh Chelgani

Saeed Chehreh Chelgani, Biträdande professor

Telefon: 0920-491494
Organisation: Mineralteknik, Mineralteknik och metallurgi, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser